Ervaar de meerwaarde van Vitex

Vitex levert maatwerk op het gebied van voertuigtaxatie, importadvies, BPM-aangifte en BPM-berekening, zowel voor particulieren als voor officiële merkdealers, autobedrijven en autohandelaren.

Lees hier over hun ervaringen.

Ervaar de meerwaarde van Vitex

Joost Reinten
Pouw Deventer

“GERT HAALT ER ALTIJD DE BESTE OPTIE UIT”

Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, importeert Pouw Deventer regelmatig exclusieve en compleet uitgevoerde jonge auto’s met weinig kilometers vanuit het buitenland. Voor het invoertraject doen ze een beroep op Vitex. “Toen we hier net mee begonnen, was Gert Jansen één van de eersten die zich hierin had gespecialiseerd. Door de jaren heen hebben we een goede band met hem opgebouwd. Gert is zeer correct in de manier waarop hij de BPM-aangifte doet bij de belastingdienst. Zijn taxatierapporten zijn altijd in één keer goed. Met zijn expertise, punctualiteit en snelle service bespaart hij ons niet alleen tijd. Hij heeft ook de kennis om een auto probleemloos te kunnen invoeren. Daarbij haalt hij er altijd de beste optie uit, zodat wij zo voordelig mogelijk uit zijn. En onze klanten uiteindelijk ook.”

Ervaar de meerwaarde van Vitex

Arnoud Borgers
Borgers Auto Import

“IK WIL GRAAG SNEL KUNNEN WERKEN”

Als importeur van jonge gebruikte auto’s uit het hogere segment, werkt Arnoud Borgers nauw samen met Jan Dekkers van Vitex. “In 2007 ben ik hiermee begonnen. Daarvoor heb ik 25 jaar in de levensmiddelenbranche gewerkt. Mijn kennis van de autohandel was in die tijd vooral hobbymatig. Vandaar dat ik contact heb gezocht met Vitex. Sindsdien verzorgt Jan hier de aangiftes BPM; van waardetaxaties tot de complete BPM-berekening. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij dit doet op een manier die voor mij het gunstigst uitpakt. Naast vertrouwen vind ik het belangrijk dat er een persoonlijke klik is en dat je elkaar ‘de handel’ gunt. En ik wil graag snel kunnen werken, immers, als een klant de auto heeft gekocht, wil men er ook zo gauw mogelijk in rijden. Als ik vandaag een auto verkoop, wil ik er morgen mee naar de RDW voor de keuring en de aangifte BPM doen. Jan zorgt ervoor dat dat kan, ook als dat betekent dat hij hiervoor ’s avonds aan de slag moet.”

Ervaar de meerwaarde van Vitex

Dinant Honcoop
Autohandel Dinant Honcoop

“EEN GOED EN DEUGDELIJK TAXATIERAPPORT”

Als handelaar in vooral jonge schadeauto’s maakt Dinant Honcoop regelmatig gebruik van de expertise van Vitex. “Door de hoge BPM en de beperkte terugvorderingsmogelijkheid werd de handel in Nederlandse schadeauto’s te duur. Een aantal jaren geleden ben ik daarom mijn heil in het buitenland gaan zoeken, met name in Duitsland. Om auto’s te kunnen invoeren moet een taxatierapport worden opgemaakt door een erkend taxateur. Daar heb ik Gert Jansen in gevonden. En naar tevredenheid. Gert zorgt altijd voor een goed en deugdelijk taxatierapport. Hij werkt deze zodanig uit dat de belastingdienst de BPM-berekening nagenoeg altijd accepteert. En daarmee ook de aangifte. Na betaling van de aangegeven BPM wordt een Nederlands kenteken vlot afgegeven.”

“Ook mijn eigen klanten, aan wie ik schadeauto’s doorverkoop, verwijs ik met een gerust hart door naar Gert Jansen als zij schade aan voertuigen willen laten taxeren. Puur om het feit dat zijn taxatierapporten goed zijn onderbouwd.”

Ervaar de meerwaarde van Vitex

Richard Griffioen
Ekris

“EÉN BELLETJE OF SMS IS VOLDOENDE”

Richard Griffioen is occassionmanager bij Ekris, de BMW- en MINI-dealer van Midden Nederland, en daarmee eindverantwoordelijk voor het hele traject rondom de in- en verkoop van gebruikte wagens. “Een deel van onze voorraad importeren we uit het buitenland. Vitex taxeert deze auto’s en stelt het rapport op dat nodig is om de auto te kunnen invoeren. Met name de snelheid waarmee Jan Dekkers werkt is prettig. Eén belletje of sms is voldoende. Ik vertel hem waar de auto staat en hij regelt het verder. Doordat we al jaren samenwerken, kent Jan de routing binnen ons bedrijf. Natuurlijk kan dit alleen als er sprake is van wederzijds vertrouwen. En dat is er. Ook hebben we erg weinig hertaxaties. Hierdoor hoeven we nooit onnodig te wachten op de afgifte van een Nederlands kenteken.”

Ervaar de meerwaarde van Vitex

Thijs Scharphof
Scharphof Campers Nijverdal

“GERT IS PERSOONLIJK BETROKKEN EN KOMT AFSPRAKEN NA”

“We importeren veel campers uit Duitsland. Sinds 2007 regelt Gert Jansen voor ons alles wat met de BPM te maken heeft en het verkrijgen van een Nederlands kenteken. Dat heeft meerdere voordelen. We besparen geld op de BPM en Gert neemt ons de hele papierrompslomp uit handen, zodat wij verder kunnen met ons eigen werk. Bovendien past zijn manier van handelen bij ons bedrijf. Hij is persoonlijk betrokken en komt afspraken na.”

Ervaar de meerwaarde van Vitex

Ruud van Mensvoort
Autobedrijf Ruud van Mensvoort

“GOEDE NAAM WAARGEMAAKT”

Autobedrijf Ruud van Mensvoort in Maarheeze is gespecialiseerd in de verkoop van jonge gebruikte auto’s. Met een gemiddelde voorraad van vijftig occasions in diverse prijsklassen, waarvan ongeveer 70% uit Duitsland komen, wordt de expertise van Vitex regelmatig ingeschakeld. “Jan Dekkers stelt de taxatierapporten op die nodig zijn om deze wagens te kunnen importeren. In 2011 hebben we elkaar leren kennen. Aanleiding was mijn onvrede over het taxatiebedrijf waar ik tot dan toe zaken mee deed. Van anderen hoorden ik over hun positieve ervaringen met Jan Dekkers. Zijn goede naam heeft hij beslist waargemaakt. Daarnaast hebben we ook een goede klik met elkaar, zowel zakelijk als op persoonlijk vlak. Dan is het prettig zaken doen.”