Ik wil een voertuig importeren

U wilt een auto, camper of motor importeren?

Als u een voertuig wilt invoeren vanuit het buitenland moet u BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) betalen. Vitex regelt alles rond de BPM en maakt zo het importeren van uw droomauto, motor of camper nog aantrekkelijker.

Taxeren van ingevoerde voertuigen

Om een Nederlands kenteken te krijgen moet het voertuig door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) worden gekeurd. Daarnaast betaalt u BPM. Vitex is gespecialiseerd in het taxeren van voertuigen die vanuit het buitenland worden ingevoerd. Hiervoor regelt Vitex de complete BPM-berekening en BPM-aangifte, inclusief de benodigde documenten.

BPM-berekening

De BPM wordt bepaald aan de hand van de oorspronkelijke Nederlandse nieuwprijs (inclusief opties ‘af fabriek’) en/of de CO2-uitstoot (uitlaatgas-emissie). Op de bruto BPM wordt een korting verleend op basis van:

  • de leeftijd van het voertuig
  • of de handelswaarde van het voertuig volgens een koerslijst
  • of de handelswaarde van het voertuig op basis van een taxatierapport.

Importadvies

Hierbij mag voor de goedkoopste oplossing (het laagste bedrag aan te betalen BPM) worden gekozen. Dit maakt dat het bepalen van de BPM geen simpele rekensom is. Met onze expertise kunnen wij u een gefundeerd importadvies geven en binnen de wettelijke regels de kosten zo laag mogelijk houden.

BPM-aangifte

Indien gewenst verzorgen wij ook de benodigde invoerdocumenten. U bespaart hiermee tijd en voorkomt kostbare fouten, bijvoorbeeld door het niet correct overnemen van gegevens in de aangifte bij de douane.

Na keuring/opname van het voertuig door de RDW kunt u met deze documenten rechtstreeks naar de douane.

Nederlands kentekenbewijs

Na de keuring door de RDW en het betalen van de BPM ontvangt u het Nederlandse kentekenbewijs.